KURV
Du er kun {{ ssTotalPrice }} fra fri fragt!

Wuhuu! du har fået fri fragt

Festivalmad på budget

Festivalmad på budget

Sådan spiser du nemt og sundt med venner på en festival
Hvad man indtager på en festival, er vigtigt. Mad kommer, for de fleste, i anden prioritet. De flydende varer er vigtigere. Men fordi mad er lavere prioriteret, er det ikke ensbetydende med, at man behøver at nedprioritere kvaliteten af hvad man spiser.

I denne guide bliver du præsenteret for et alternativ til lækker, men ofte dyr mad på festival, og billig, men ofte lettere uappetitligt camping mad, bestående af rugbrød og alverdens dåsefisk.

Først og fremmest skal du have et trangia
En af de største fremskridt i menneskehedens historie, er opdagelsen af ild, og hvad det kunne gøre ved tilberedning af mad. Vi siger ikke, at du begynder at leve som et hulemenneske, lige så snart du har fået et festivalarmbånd på. Investeringen i et trangia er en god mod at bevise, at du stadig kan være civiliseret på festivalen, mens du sidder med en telefon der kan kommunikere med NASA’s satellitter og lytter til en person, der stolt spiller sange der inkluderer de tre en halv akkord han næsten har lært.  

Lækker mad på 10 minutter eller 20 minutter - til godt 40 kr. per portion
Slut med tørt rugbrød og dåsemakrel eller dåse leverpostej, du mest af alt spiser, fordi det hører festivalen til, og fordi det er billigt. Overvej hvis du i stedet kunne kødboller med masmatti eller lækker gullash med kartoffelmos. Alternativ, kan du vælge mellem en bred vifte af krydret pasta, der nemt kan spise sammen med en ven, direkte fra dit nyerhvervede trangiasæt, siddende i en festivalstol ved mad-øerne. Det er nemt at bruge. Du hælder enten bare madindholdet op i en trangia og lader det varme op i ti minutter. Hvis du er pasta-elsker, så skal du først lige koge noget vand, inden du kan hælde de pre-krydrede pasta i vandet, og vente 12 minutter, mens I snakker om de koncerter I gerne vil til. Hele fidusen er, at det er lækker mad, der kan laves lige som one pot mad fra Bonzo. 

Perfekt til festivalsteltets uregelmæssige temperaturer
Men hov, hov!? Pasta giver god mening, at det kan holde sig. Men rigtige madretter? Kødboller med ris? Gullash? Me no understand? Tricket ligger i måden maden er blevet tilberedt og pakket. Bonzo, der leverer mad og måltidskasser til hele Danmark, har en lang række retter, der alle bliver tilberedt i Italien, hvorefter det bliver frysetørret og pakket. Frysetørret vil sige, at man suger alt luft og vandt ud af maden, og dermed gør maden immun over for at der kan gro bakterier og ske forrådnelse. Betragt det som en måde at mumificere sin mad, så det holder sig frisk, mens det er i en form for dvale. Denne tilberedningsmetode, der er hundreder år gammel kan altså også tåle dit festivalstelt varme morgentemperatur, og dets kolde natte temperatur på en skyfri himmel. Bonzo mad er perfekt til festivalsmad. Og der er mad-muligheder for alle.

Una Vacca eller un vegetariano - det er dit valg
Bonzo mad er stærkt inspireret af det italienske køkken, og har et varesortiment, der giver plads til folk, der er til kød eller vegetarretter. Vælg mellem kylling, ko og gris, eller tilbered en chili sin carne, vegansk bolognese eller pennette med svampe og tomat. Eller mix and match, hvis I er flere, der har et trangiasæt. Hvis du er fan af italiensk mad, og har lyst til at spise dig mæt for under en halvtresser per person, sammen med dine venner, så er Bonzos udvalg af mad på festival lige noget for dig. Og så er det unægteligt hyggeligt at sidde og lave mad sammen og spise sammen i fællesskab med en potentielle nye venner på festivalen.

Fylder meget lidt
Du har sikkert rigeligt at slæbe på. Så bare tanken med at også skulle slæbe mere mad med, er mindre attraktiv. Men Bonzos pastaretter er frysetørret og pakket nærmest som en IKEA flatpack, der er ca. 1 cm. Tyk, og altså tyndere end de fleste bøger, og vejer blot 850 gram – fordi der er mad til to. Man kan altid lige presse endnu en pastaret fra Bonzo med til festivalen. 

 

God appetit og god festival.

 


Skriv en kommentar