KURV
Du er kun {{ ssTotalPrice }} fra fri fragt!

Wuhuu! du har fået fri fragt

Frivillig på Roskilde? her er 10 nyttige facts

Frivillig på Roskilde? her er 10 nyttige facts

30.000 glade festivalgængere vælger hvert år at blive frivillig på Roskilde Festival, hele festivalen er bygget op omkring frivilligt arbejde, og kunne ikke eksistere uden den store indsats de ligger i festivalen. Grundene til at blive frivillig er mange, en stor del gør det for det sociale aspekt og elsker livet i medarbejder-campen. Andre gør det for at få en gratis festivaloplevelse - og dermed slippe for at betale de 2.200 kr. en partout billet normalt koster.

Vi har i dette blogindlæg skrevet 10 nyttige facts, du som frivillig skal kende før du hopper ud i det frivillige festivalarbejde ☀️

1. Hvor mange timer skal jeg arbejde?
Som frivillig på Roskilde Festival skal du enten arbejde 24 eller 32 timer. Hvis du ønsker at have dine vagter spredt ud over hele festivalugen skal du arbejde 32 timer – har du det derimod fint med at gå glip af et par musikdage (onsdag-lørdag) kan du vælge at ligge alle dine vagter her, og slipper dermed med 24 timer. Langt de fleste vagter er 8 timer – du vil derfor skulle arbejde enten 3 eller 4 vagter, alt efter hvilken model du vælger.

2. Hvordan ansøger jeg om at blive frivillig?
Inden du ansøger er det vigtigt at forstå hvordan festivalen er bygget op, der er 2 primære arbejdsgivere:

  • Roskilde Festival organisationen
  • Private virksomheder og foreninger 

Festival organisationen tager sig hovedsageligt af alt det praktiske på festivalpladsen, det er alt lige fra oprydning ude på p-pladserne til sikkerhed inde på Orange scene.

De private virksomheder driver derimod langt de fleste service- og madboder.

Hvis du ønsker at arbejde for festivalen bliver langt de fleste jobs slået op lige her – ønsker du derimod at arbejde for en privat virksomhed eller forening er det en god ide at følge med i nogen af de mange Facebook grupper som tilbyder frivilligt arbejde – den mest populære gruppe finder du her.

3. Hvor gammel skal man være som frivillig?
Som frivillig skal man som minimum være fyldt 15 år senest dagen før festivalen starter (25 juni 2022) hvis det frivillige arbejde inkluderer håndtering og udskænkning af alkohol, skal du som minimum være 18 år. Nogle få jobs kræver at du er fyldt 21 år – det er primært jobs der arbejder med ”crowd safety”

4. Hvad er alkoholpolitikken?
Der er nultolerance overfor alkohol på vagten, det betyder at du hverken må drikke under vagten eller møde op i påvirket tilstand. Hvis du alligevel møder beruset op vil du blive anset som udeblevet – læs længere nede på siden hvilke konsekvenser dette kan medføre.

5. hvorfor skal jeg betale et depositum?
En lang række organisationer og firmaer på festivalen, kræver at du indbetaler et mindre depositum før festivalen starter. Det gør de ene og alene for at sikre sig at du dukker op til deres vagter. Depositummet kan du altså risikere at miste ved udeblivelse, et depositum vil typisk være på 500-1500 kr. Læs mere om udeblivelse længere nede på siden.

 6. Hvad sker der hvis jeg bliver syg?
Hvis du bliver syg skal du hurtigst muligt kontakte din ansvarlige leder, det er en god ide at kontakte lederen så hurtigt som muligt og ikke blot 1-2 timer før vagten starter. Som udgangspunkt stoler lederen på dig, og flytter dig til en senere vagt på ugen. Der kan dog være tilfælde hvor det kræves at du besøger samaritterne, for at få en såkaldt erklæring på at du er syg, og ikke blot har tømmermænd.

7. Hvad sker der hvis jeg udebliver fra en vagt?
Hvis du udebliver fra en vagt uden at have en gyldig grund (som f.eks. sygdom) er der en række konsekvenser, for det første kan du risikere at få klippet dit armbånd og dermed blive udelukket fra festivalpladsen. Derudover kan du risikere at komme på en såkaldt blacklist, hvilket betyder at du heller ikke i fremtiden kan ansøge om at blive frivillig på festivalen. Og sidst men bestemt ikke mindst kan Roskilde Festival sende sig en opkrævning på op til 3750 kr. for udeblivelse. De fleste arbejdsgivere vil i sådan en situation, bruge dit indbetalte depositum til at dække for en del af opkrævningen.

8. Jeg er på dagpenge, er der noget jeg skal være opmærksom på?
Som udgangspunkt skal dagpengemodtagere stå til rådighed og må ikke arbejde frivilligt i private virksomheder – der er dog en lang række undtagelser. Er du frivillig for en non-profit organisation er det ikke noget problem. Her tænker du sikkert; "Ja men Roskilde er jo non profit så hvad er problemet?" Det er her vigtigt at huske på at en lang række af de firmaer der opererer på festivalen er private. Så hvis du arbejder hos Volt, Halifax, Flying Tiger mm. Vil det blive anset som privat. Det er derfor vigtigt at undersøge med din fagforening om dit frivillige job anses som ”non profit” eller ”for profit” Hvis du vil være på den sikre side, er det en god ide at ansøge som frivillig for festival organisationen, og ikke for nogen af de mange private firmaer som også opererer på festivalen.

9. Hvilke fordele er der udover en gratis billet?
Udover at du får betalt dit armbånd, og har adgang til festivalpladsen hele ugen er der også en række andre fordele som frivillig. Alt afhængig af hvilket firma eller organisation du er frivillig for kan der være interne fordele, som rabatter eller gratis mad. Dog har du som frivillig altid følgende fordele

  • Gratis varme bade – som ikke frivillig er prisen ca. 30 kr. pr. varmt bad.
  • Adgang til Volunteers Village – et specielt område som kun frivillige har adgang til, her kan du oplade din mobil, hoppe på WIFI imens du drikker en kaffe eller sodavand – og ja det hele er gratis. Derudover er der et væld af boder og aktiviteter.
  • Gratis transport til og fra festivalpladsen – gælder kun for shuttlebus og ikke toget (her skal du bruge rejsekort)

10. Jeg er blevet godkendt som frivillig, hvad nu?
Tillykke med dit frivillige job, udover at du skal sætte dig ind i hvad jobbet indebærer skal du også have fastlagt dine mødetider – som tidligere beskrevet skal du enten arbejde 24 eller 32 timer, det er dog langt fra alle vagter på døgnet der er lige fede, så opvej med dig selv om du foretrækker at gå lidt tidligere i seng om aftenen, så du er klar til en vagt fra kl. 8-16 næste dag.

Eller om du hellere foretrækker at give den maks gas hele natten, og slappe af i løbet af dagen, indtil din vagt starter fra kl. 16-24. Det bedste tidspunkt vil typisk være at arbejde fra kl. 12-20 så du både har mulighed for at feste om aftenen, og samtidig have mulighed for at pleje dine tømmermænd næste morgen – det er derfor vigtigt at du er hurtigt ude når vagterne bliver offentliggjort.

 

Er der noget vi har glemt at svare på? så stil dit spørgsmål i en kommentar herunder ⬇️ 


1 kommentar

  • Sascha

    Hvornår kan man senest tilmelde sig for at blive frivillig?

Skriv en kommentar