KURV
Du er kun {{ ssTotalPrice }} fra fri fragt!

Wuhuu! du har fået fri fragt

Ølbowling - Her er de officielle regler ✔️

Ølbowling - Her er de officielle regler ✔️

Om du skal til festival eller bare planlægger hyggelig grillhygge på de lune sommeraftener i haven med vennerne, er ølbowling altid et sikkert hit. Men hvordan er det nu lige med reglerne? Dem præsenterer vi dig for her.

Den danske sommer lægger ikke altid op til ølbowling i sommerkjoler og korte shorts. Men, det hører altså sommeren til. Uanset om der er 25 grader eller himlen åbner sig og gør græsplænen våd – for ølbowling kan spilles i alt slags vejr.

Er du kommet i tvivl om, hvorvidt I spiller efter de rigtige regler, eller om der er noget, du har glemt? Så får du gjort alt tvivl til skamme herunder, hvor vi kommer med de officielle regler for ølbowling. 

Så sæt i gang med at åbne kasserne med øl, da I er klar til at komme i gang lige om et øjeblik.

Hvad skal man bruge til ølbowling? 

Førend vi præsenterer reglerne, skal der lige styr på, hvad I skal bruge til ølbowling for at få det til at fungere:

  • To hold á 2 personer
  • En dommer
  • Stole til alle mand
  • En bold (gerne en fodbold, så den kan vælte øl)
  • En masse dåse- eller flaskeøl (cider kan også gå an)
  • Et græs- eller udeareal

Det er dog også i orden at have en meddommer, hvis den officielle dommer skulle gå hen og blive i tvivl om en kendelse. Men husk, at meddommeren ikke kan træffe den endelige dom! 

Hvordan er opstillingen af banen til ølbowling?

Når alt udstyr og drikkevarer er fundet frem til ølbowling, er det tid til at stille banen op. Ifølge Dansk Ølbowling Union skal banen være 10-12 meter i længden samt 2-4 meter i bredden. 

Der stilles to stole i hver ende af banen. Begge stole har 1-2 meters afstand mellem sig. Derudover skal ryglænene på stolene vende væk fra banen – altså så holdene kan sidde med front mod hinanden.

Det er godt at lave banen på et område med god plads, så der ikke sker noget, hvis bolden bliver trillet lidt for hårdt afsted. Fairplay er desuden også vigtigt, så sørg for at underlaget er plant.

Endeligt skal øllene findes frem og placeres mellem stoleparrene.

Hvad er de officielle ølbowling regler? 

Hold godt fast i stolene for her kommer reglerne for ølbowling: 

  • Der skal være 2 hold bestående af 2 personer. Holdene skal skiftes til at bowle efter modstanderens ”måløl”. Det skal foregå siddende på stolene. Bliver øllen væltet skal holdet, hvis øl blev væltet, bunde én øl. Hver spiller skal bunde halvdelen af øllen hver. Når øllen er drukket, skal den kastes ind på modstanderens banehalvdel som en forhindring (den skal være over midterlinjen og ikke tættere end en halv meter på modstanderens øl).
  • Bolden skal bowles og må altså ikke kastes, hvis bolden ikke først rammer din egen banehalvdel kaldes det en "airball" og kastet er derfor ugyldigt. Modstanderen får bolden og i skal drikke en straftår.
  • Dommeren skal altid spørges om tilladelse, før der bowles, før man rejser sig for at hente bolden, og før der drikkes øl. Glemmer man at spørge dommeren om tilladelse, kan vedkommende uddele straftår. 
  • Dommeren må uddele straftår, når man glemmer at kaste med underhånd, og hvis et hold går gennem deres eget mål. 
  • Når en øl er færdiggjort, skal det bevises ved at vende bunden i vejret på øllen. Vurderer dommeren, at øllen ikke er tom, må der uddeles en straf.
  • Spillet spilles til ende enten indtil det ene hold giver op, et hold når x-antal point først, eller indtil tiden rinder ud og man her gør op, hvem der har fået flest point. Der kan også spilles efter X antal sæt.

Gør ølbowling sjovt med ekstraregler 

Er det ikke nok med ovenstående regler, eller vil I gerne tilføje lidt ekstra spas og løjer, kan I også gøre brug af nogle ekstra regler såsom: 

  • Stafet: Når dommeren råber: ”Stafet”, skal spillerne løbe ned til den anden ende af banen. Her skal man hver især røre den stol, der tilhører den modstander, som sidder overfor. Derefter løber man tilbage og sætter sig. Det første hold, der er tilbage på pladserne, har vundet. Det tabene hold skal drikke en strafslurk.
  • Der kommer spyd: Når selvsamme bliver råbt, skal alle deltagere kaste sig ned på maven. Det første hold, der ligger på jorden vinder. De andre skal drikke en strafslurk.
  • Tyskerne kommer: Når der bliver råbt: ”Tyskerne kommer” af dommeren, skal deltagerne springe op og gemme sig bagved deres stole.

Det er bare nogle af de mange ekstra regler, som kan bruges til at peppe spillet lidt op med. Hvilke I bruger, eller hvor mange, er helt op til jer og den stemning, der er på selve aftenen. 

Vi håber, I får en fantastisk sjov og konkurrerende aften!


Skriv en kommentar