KURV
Du er kun {{ ssTotalPrice }} fra fri fragt!

Wuhuu! du har fået fri fragt

Transport til Roskilde Festival

Transport til Roskilde Festival

I dette blogindlæg vil vi hjælpe med at forklare hvordan du nemmest og hurtigst muligt kommer til og fra festivalpladsen med offentlig transport eller kørt med bil. Vi har valgt primært at fokusere på offentlig transport, da det er den mest bæredygtige, samt den klart nemmeste måde at ankomme til festivalen. Der er stor forskel på om du ankommer første dag, hvor der er allermest trængsel ved indgangene – eller om du først ankommer de efterfølgende dage hvor togstationen på festivalpladsen er åbnet.

Indlægget er derfor delt op i følgende 5 sektioner

  • Du ankommer på åbningsdagen (lørdag d. 25) og skal bo tættest på indgang EAST
  • Du ankommer på åbningsdagen (lørdag d. 25) og skal bo tættest på indgang WEST
  • Du ankommer på åbningsdagen (lørdag d. 25) og skal bo tættest på indgang SOUTH
  • Du ankommer i løbet af ugen (søndag d. 26 og frem) og skal bo et tilfældigt sted på pladsen
  • Du ankommer i en bil og bliver sat af (ingen parkering)  

 

Du ankommer på åbningsdagen (lørdag d. 25) og skal bo i EAST
Du har valgt at bo tæt på indgang East og det er et godt valg. Det er nemlig generelt lidt nemmere at ankomme til East end West og South. 

Rejser du fra Aalborg, Aarhus eller Randers anbefales det at bestille Flixbus, bussen kører direkte til indgang East og du skal derfor ikke skifte transportmiddel undervejs – hvis du tager bussen er det vigtigt at huske på, at pladsen kan være lidt begrænset. Der er derfor ikke plads til 10 kasser Slots fra grænsehandlen til hver person.

Bor du ikke i nærheden af ovenstående byer er det nemmeste at rejse med toget til Roskilde St. for derefter at tage en af de mangle shuttlebusser ud til indgang East. Du finder shuttlebusserne lige syd for Roskilde station – der kører mange forskellige busser herfra, så husk og hop i den rigtige hvis du vil slippe for at ende et forkert sted. Der kan i perioder være lange og uoverskuelige køer til bussen, så forvent 1-2 timers ventetid her – prisen er 25 kr. 

Hvis køen til shuttlebussen er for uoverskuelig kan det også anbefales at gå fra stationen, turen tager ca. 30-40 min. Alt efter hvor meget udstyr i har der skal slæbes med.

 

Du ankommer på åbningsdagen (lørdag d. 25) og skal bo i WEST
Område West er et af de eneste områder, hvor der stadig er mange der løber ind for at få den bedste plads, forvent derfor lidt mere kaos ved denne indgang. 

For at ankomme til indgang West skal du enten med shuttlebussen eller gå fra Roskilde St.  

Du finder shuttlebusserne lige syd for Roskilde st. – der kører mange forskellige busser herfra, så husk og hop i den rigtige hvis du vil slippe for at ende et forkert sted. Der kan i periode være lange og uoverskuelige køer til bussen, så forvent 1-2 timers ventetid her – prisen er 25 kr. 

Hvis køen til shuttlebussen er for uoverskuelig kan det også anbefales at gå fra stationen, turen tager ca. 40-50 min. Alt efter hvor meget udstyr i har der skal slæbes med.

Bemærk! Et par timer før pladsen åbner, og et par timer efter er der så meget pres på indgang West, at shuttlebussen ofte stopper med at køre, så hvis du ikke ønsker at være strandet på Roskilde st. i flere timer kan det anbefales at tage turen til fods.

 

Du ankommer på åbningsdagen (lørdag d. 25) og skal bo i SOUTH
Indgang South er ligesom East relativ nem at komme til. 

Rejser du fra Aalborg, Aarhus eller Randers anbefales det at bestille Flixbus, bussen kører direkte til indgang East og du skal derfor ikke skifte transportmiddel undervejs – fra indgang East skal du kun gå 5-10 minutter for at komme til South

Bor du ikke i nærheden af ovenstående byer er det nemmeste at rejse med toget til Roskilde St. for derefter at tage en af de mangle shuttlebusser ud til indgang East eller South. Du finder shuttlebusserne lige syd for Roskilde station – der kører mange forskellige busser herfra, så husk at hop i den rigtige hvis du vil slippe for at ende et forkert sted. Der kan i periode være lange og uoverskuelige køer til bussen, så forvent 1-2 timers ventetid her – prisen er 25 kr. 

Hvis køen til shuttlebussen er for uoverskuelig kan det også anbefales at gå fra stationen, turen tager ca. 40-50 min. Alt efter hvor meget udstyr i har der skal slæbes med.

  

Du ankommer i løbet af ugen (søndag d. 26 og frem) og skal bo et tilfældigt sted på pladsen
Klogt valg! Det vil være meget nemmere for dig at ankomme til festivalen efter det første store ryk ind. Roskilde Festival er så heldig at have deres egen togstation hvor toget kører i pendulfart mellem Roskilde St. og Roskilde festival st. turen tager kun 5-10 minutter og koster 25 kr. Du kan betale med kreditkort eller rejsekort.

Stationen ligger i område West, men selvom du bor i East eller South er det langt hurtigere at tage toget og gå det sidste stykke, i stedet for at skulle vente på shuttlebusserne.

  

Du ankommer i en bil og bliver sat af (ingen parkering)
Vi anbefaler at tage offentlig transport da det er den mest bæredygtige måde at komme til pladsen på, samt en del af hele Roskilde oplevelsen hvor kaos tidligere på dagen ender ud i en festlig aften når først i er kommet på plads. Vælger du alligevel at blive kørt anbefaler vi at holde ind ved parkeringspladsen på Roskilde Tekniske skole (Pulsen 2, Roskilde) og gå resten af vejen herfra. Det er noget af det tætteste man kommer på festivalpladsen uden at blive fanget i timelange køer.

 


Skriv en kommentar